AUTOMATISCHE PRODUKTIELIJN CMS PRO EVOLUTION


De CMS Pro Evolution W1, W2 en W4 zijn volledig automatische produktieoplossingen voor de timmerindustrie. Op deze machines worden losse onderdelen voor ramen, deuren en kozijnen geproduceerd. CMS Spa is wereldwijd een zeer vooruitstrevend bedrijf met een zeer specifieke kennis op het gebied van het produceren van CNC gestuurde produktieoplossingen.

 

Op de Pro Evolution kunnen zonder problemen lengtes tot 6.000 mm geproduceerd worden, en houtmaten van 160mmx250mm. Ook het laten maken van een postprocessor door externe bedrijven behoort tot het verleden. De machine heeft een zogenaamd opensysteem waarmee CMS de juiste data uit uw bestanden haalt.

 

De Pro Evolution kan indien gewenst voorzien worden van automatische robot be- en ontladingssystemen. De machine kan door 1 operator bediend worden. CMS maakt in deze machine ook gebruik van een zogenaamd "KERS" systeem voor het minimaliseren van het stroomverbruik en indien mogelijk het terugwinnen van energie. De gereedschapwisselaars zijn modulair opgebouwt en kunnen oplopen tot circa 210 stuks. Groot voordeel van de wisselaar is dat er zeer lange lengtes gebruikt kunnen worden zodat er een grote slag gemaakt kan worden t.o.v. de gereedschapoptimalisatie. De machine is standaard voorzien van 2 onafhankelijk gestuurde gepatenteerde tafels. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld 2 onderdelen gelijktijdig in de machine te produceren. Tevens zijn er diverse mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het frezen van de glaslat en deze direct aan de stijl nieten. De modellen CMS Pro Evolution W1, W2 en W4 kunnen klantspecifiek uitgerust worden.